18 kwietnia w naszej szkole odbyła się już trzecia edycja konkursu kulinarnego „Jem zdrowo i kolorowo". Wzięło w nim udział 28 uczniów z klas III – VI startujących indywidualnie. Uczestnicy byli oceniani w dwóch kategoriach; przekąski i desery. Uczniowie wykazali się dużą pomysłowością w tworzeniu potraw, wykorzystywali różnorodne produkty, pojawiły się nawet potrawy z kuchni wschodniej, takie jak sushi czy sałatka z krewetek. Wszystkie potrawy były starannie przygotowane i bardzo kolorowe, a także wyśmienicie smakowały, przez co jury miało trudny wybór zwycięzców. Ostatecznie najwyżej oceniono prace następujących uczniów.
W kategorii „przekąski" kolejne miejsca zajęli:
I miejsce – (równorzedne) Adriana Lewicka i Weronika Leśniak
II miejsce – Konstancja Okarmus
III miejsce – Emilia Trybus
Wyróżnienia za oryginalność potraw – Małgorzata Mróz i Julita Płonowska
W kategorii „deser":
I miejsce – Kaja Wojtowicz
II miejsce – Oliwia Ciuba
Wyróżnienie – Grzegorz Mielech.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom i zapraszam na następny konkurs za rok.