Kolejny już raz, 22 uczniów klas 4-7, wzięło udział w Szkolnym Konkursie Kulinarnym „Jem zdrowo i kolorowo”. „Kucharze” mieli 2 godziny na przygotowanie swoich pokazowych potraw. Tematem dań były desery i przekąski. Uczestnicy sami mogli wybrać rodzaj tworzonych potraw, które były oceniane w trzech kategoriach: desery, przekąski, osobno oceniano też estetykę wykonania i podania.
W kategorii PRZEKĄSKI jury dokonało następujących ocen:
- I miejsce - Wiktoria Oberc
- II miejsce – Anna Litwin i Katarzyna Łopuszańska
- Wyróżnienie – Natalia Leczek i Martyna Zajdel
Kategoria DESERY:
- I miejsce – Sara Bodkowska
- II miejsce – Monika Winiarska
- III miejsce – Wiktoria Leśniak i Alicja Budzyńska
- Wyróżnienie – Franciszek Guzik
ESTETYKA WYKONANIA:
- I miejsce – Sara Bodkowska
- II miejsce – Karolina Michalik
- III miejsce – Maria Łukaszewicz